- EXISTĂ CĂRȚI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ care mi-au influențat definitiv modul de a gândi, de a trăi și întreaga mea dezvoltare ulterioară.
- Unele dintre ele sunt tratate în toată regula, altele sunt povești de numai câteva pagini care au rezistat testului timpului.
- Toate ar trebui să stea la loc de cinste în biblioteci.
Am scris o listă cu unele dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personala pe care le-am citit vreodată. Ordinea lor nu este importantă, citește-le în orice ordine simți că te ajută.

Recomandările mele de cărți de dezvoltare personală
1. “Grit: Puterea pasiunii şi a perseverenţei” de Angela Duckworth
Grit s-a traduce printr-un fel de reziliență. Nu știu exact cum e mai bine, eu unul am citit versiunea în engleză a cărții. Până mă lămuresc ce traducere e potrivită, voi folosi termenul în engleză.
Pe scurt, secretul realizărilor deosebite nu este talentul, ci acest grit: un amestec special de pasiune și persistență. E mai mult de spus, cartea dezvoltă foarte bine ideea și a testat toate conceptele pe teren. Una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală pe care am pus mâna, ți-o recomand.
Mai multe despre cartea Grit pe eMag »
Entuziasmul este des întâlnit. Rezistența este rară.
2. “Darurile Imperfecțiunii”, de Brené Brown
Brené Brown vorbește despre curajul de a ne accepta imperfecțiunile și despre a găsi în noi ceva ce este acea autenticitate a noastră. Despre a renunța la preconcepțiile la care le putem avea despre noi înșine și despre a ne gestiona “umbrele”, emoțiile negative, rușinea, partea noastră întunecată.
O carte pe care o (super)recomand.
Mai multe despre carte pe eMag »
Iubirea nu este ceva ce oferim sau obținem; este ceva pe care hrănim și dezvoltăm, o conexiune care poate fi cultivată între două persoane doar atunci când există în fiecare dintre ele – nu putem să iubim pe ceilalți decât atât cât ne iubim pe noi înșine.
3. “Un singur lucru” de Gary Keller
Gary Keller și Jay Papasan au scris cartea Un singur lucru pornind de la premiza simplă și pe care o cam știm cu toții: Facem prea multe lucruri și cu cât ne concentrăm pe mai puține lucruri, cu atât le putem crește mai mult.
Cu alte cuvinte, lucrurile pe care ne concentrăm atenția cresc.
Cu cât reușim mai bine să lucrăm mai mult asupra a ceea ce ne aduce rezultate și să evităm să mai facem ceea ce e “util”, dar nu relevant, cu atât reușim să obținem rezultate de top. Iar studiile celor doi autori au descoperit asta de fiecare dată. O carte care te va face să îți pui întrebări și să-ți reconsideri modul în care lucrezi.
Află mai multe și comandă cartea Un Singur Lucru pe eMag »
Succesul necesită unicitatea unui scop… să faci mai puține lucruri pentru a avea mai mult efect, în loc să faci mai multe lucruri cu efecte mici. Cei care se concentrează asupra unui singur lucru la un moment dat sunt cei care avansează în această lume.
Gary Keller
4. “Întreabă-te de ce” de Simon Sinek
Cartea lui Simon Sinek a devenit un fenomen internațional pentru că pune accentul pe ceva ce face parte din fibra noastră: “de ce”-ul nostru. Care sunt motivele pentru care facem ceea ce facem?
Te-ai întrebat vreodată de ce faci ceea ce faci zi de zi? Adică, acele acțiuni înseamnă ceva pentru tine? Te “ating”, este ceea ce îți dorești cu adevărat să faci sau s-a întâmplat să ajungi să le faci, dar ai renunța bucuros la ele și ți-ai schimba cariera, studiile, alegerile, relațiile?
Iar dpdv business, de ce creează compania ta produsele și serviciile pe care le comercializează? O face doar pentru că cineva le cumpără sau e parte din ceva care contează – pentru colegii tăi, pentru tine, pentru clienții voștri, pentru societate?
Pornind de la astfel de întrebări, Simon Sinek ne încurajează să ne găsim “de ce”-ul personal și în afaceri. Și să îl urmăm.
Mai multe despre pe eMag »
În loc să se întrebe “CE ar trebui să facem ca să ne descurcăm pe piață?”, întrebarea ar trebui să fie “DE CE am început să facem ceea CE facem în primul rând și CE putem face pentru a ne revitaliza cauza luând în considerare toate tehnologiile și oportunitățile de piață disponibile în prezent?”
Simon SInek
5. “Regula 10X” de Grant Cardone
Regula 10X: Singura diferență dintre succes și eșec dezvoltă ideea că pentru a avea succesul dorit avem nevoie să întreprindem acțiuni masive.
Este nevoie, ne spune Grant Cardone, să stabilim obiective care sunt cu 10X mai mari decât ne dorim noi în realitate și apoi să facem de 10X mai multe acțiuni necesare pentru a ajunge acolo.
Mai multe despre Regula 10X pe eMag »
… până când devii complet obsedat de misiunea ta, nimeni nu te va lua în serios. Până când lumea nu înțelege că nu pleci altundeva – ești 100% implicat și ai o convingere totală și vei persista în urmărirea proiectului tău – nu vei primi atenția de care ai nevoie și sprijinul pe care îl dorești.
Grant Cardone
Despre cărți și ce putem învăța din ele am vorbit cu Alina Kasprovschi despre a face ceva pentru un bine mai mare. Îl poți asculta aici:
6. “Factfulness”, de Hans Rosling
Factfulness nu este chiar o carte de dezvoltare personală propriu-zisă. Am inclus-o aici și aș pune-o și mai sus în listă pentru că este o carte care te învață cum să gândești. Cum să-ți alegi informațiile, cum să fii atent la acele bias-uri (credințe limitative) pe care le ai, când să nu crezi ceea ce ți se prezintă în media etc.
Aș spune că îți dă o fundație legat de cum să înveți să gândești pe cont propriu și îți formezi o gândire independentă.
Mai multe despre Factfulness pe eMag »
A-ți forma viziunea asupra lumii, bazându-te pe mass-media ar fi ca și cum ți-ai forma opinia ta despre mine, uitându-te doar la o poză a piciorului meu.
Hans Rosling
7. “Puterea prezentului” de
Eckhart Tolle
Am parcurs prima oară cartea Puterea Prezentului scrisă de Eckhart Tolle în format audio. Am ascultat cartea pe nerăsuflate și m-a fascinat conceptul minții ca un simplu instrument.
Mintea noastră nu suntem noi, ci este doar un instrument căruia noi i-am dat control complet asupra ființei noastre, asupra emoțiilor noastre, asupra vieții noastre. Preluând înapoi controlul asupra minții și folosind-o doar ca un simplu instrument, ne putem recăpăta echilibrul.
Mai multe despre Puterea Prezentului pe Emag »
Cea mai mare parte a suferinţei oamenilor este inutilă. Este creată chiar de dumneavoastră, atât timp cât viaţa vă este condusă de mintea care nu este supusă observării. Durerea pe care o creaţi acum este întotdeauna o formă de neacceptare, o formă de rezistenţă inconştientă faţă de ceea ce este.
Eckhart Tolle
8. “Letting Go. Calea renunțării” de David Hawkins
De la David Hawkins am citit până acum doar Letting Go. Este una dintre cele mai bune cărți pe care am pus mâna, am citit-o de mai multe ori consecutiv.
Cartea te învață cum să renunți la negativitatea din viața ta – gânduri, emoții. În final este despre emoțiile negative pe care le trăim cu toții, la care am vrea să renunțăm și … nu prea ne lasă.
După ce am citit cartea de câteva ori, cu notițe, subliniat, etc și am învățat cum să aplic trebuie să spun că merită citită și – mai ales – pusă în practică. Provocarea este să o practici, acolo stă însă și răsplata. Încearcă și îmi vei mulțumi mai încolo. Vezi rezumatul cărții pe link.
Mai multe despre cartea Letting Go pe eMag »
Eliberarea (letting go) implică să fim conștienți de un sentiment, să îl lăsăm să apară, să stăm cu el și să-l lăsăm să-și urmeze traseul fără a dori să îl schimbăm sau să facem ceva cu el.
David Hawkins
9. “Limita inferioară” de Florin Roșoga
Limita inferioară este cea de-a cincea carte pe care am publicat-o și am inclus-o aici pentru că este înainte de toate adaptată la mentalitățile societății de la noi. Ideea de bază a cărții este că majoritatea eșecurilor au loc atunci când suntem la început: cele mai multe falimente au loc în primii ani ai unei afaceri. Cele mai multe relații eșuează în primii ani, iar la modul general există o “limită inferioară”, un set de credințe limitative și obiceiuri toxice care ne împiedică să reușim la început.
Întrucât este ceva ce am observat de-a lungul anilor, am adaptat observațiile mele și am oferit un set de soluții și tehnici de gestionare a acestor credințe limitative des întâlnite la noi.
Mai multe despre cartea Limita Inferioară aici»
Dacă ai la bază o viziune clară, creierul tău va știi cum să găsească soluțiile ca să ajungi în acel loc. Câtă vreme vei continua să speri că lucrurile vor merge bine… ei bine speranța nu este cel mai bun plan.
10. “Mentalitatea învingătorului” de
Carol Dweck
Crol Dweck a studiat pentru mulți ani modul în care unii oameni obțin în mod constant performanțe de top și alții nu.
Prin mai multe studii și experimente Dweck – care este profesor de psihologie la Stanford University – a încercat să determine de ce unii oameni nu doar că reușesc în mod constant. Dar atunci când eșuează își revin mult mai rapid decât alții.
A descoperit că aceștia își dezvoltaseră o serie de credințe, de mentalități prin care vedea succesul lor fiind determinat de către atitudinea lor față de ce li se întâmplă. Caz după caz, rezultatele au fost aceeași. Astfel a dezvoltat conceptul de mentalitate de creștere, prin care “creștem” mereu indiferent ce ni se întâmplă.
Mai multe despre Mentalitatea Învingătorului pe Emag »
Obișnuim să ne gândim la campionii și idolii noștri ca fiind niște supereroi ce s-au născut diferiți de noi. Nu ne place să ne gândim la ei ca fiind niște oameni obișnuiți care treptat au devenit extraordinari.
Carol Dweck
11. “Omul în căutarea sensului vieții” de Viktor Frankl
Frankl, un psihiatru evreu a supraviețuit terorii a patru lagăre naziste din al doilea război mondial. În cartea sa își povestește istoria vieții în lagărele naziste și analizează subtil de ce unii prizonieri din lagăre au supraviețuit și alții nu. În final, cei care au reușit să treacă de evenimentele terifiante pe care le trăiau zi-de-zi au mers mai departe și au trăit mult timp după acestea.
Frankl a trăit până în 1997 și a fondat cea de-a treia școală vieneză de psihoterapie – logoterapia. Omul în căutarea sensului vieții este probabil cea mai bună carte pe care ar trebui s-o citești dacă te gândești ce sens ar putea avea viața.
Îți va schimba radical concepția generală asupra vieții și morții, deși te avertizez că nu este deloc o lectură ușoară. Textul în sine este ușor de citit, densitatea sa și contextul experiențelor prin care a trecut Viktor Frankl îl face ca la început să nu fie tocmai ușor.
Mai multe despre carte pe eMag »
Omului îi poate fi luat totul, dar nu și ultima dintre libertățile omenești: aceea de a-și alege atitudinea într-un anumit set de circumstanțe, de a-și alege propriul fel de a fi.
Victor Frankl
12. “Alchimistul” de Paulo Coelho
Cărți de dezvoltare personală care inspiră
O simplă poveste, cartea Alchimistul lui Paulo Coelho vorbește despre chemarea fiecăruia și căutarea care ne este viața însăși.
Despre legenda personală, pe care fiecare dintre noi o avem. Fie că suntem conștienți de asta sau nu.
La finalul căutării vom ajunge din nou de unde am plecat și ne vom găsi pentru întâia oară.
Despre Alchimistul pe eMag »
Toţi oamenii la adolescenţă ştiu care este legenda lor personală. În acest moment al vieţii, totul este limpede, totul este posibil şi oamenii nu se tem să viseze şi să dorească ce le-ar plăcea să facă.
Paulo COelho
13. “Jocul interior și tenisul” de
Timothy Galwey
Cărți de dezvoltare personală esențiale
Timothy Galwey, fost antrenor de tenis, a descoperit că studenții să reușeau în unele cazuri performanțe impresionante nu datorită antrenamentului fizic pe care îl urmau. Adică, era important cum se antrenau fizic, cum loveau mingea, înclinația mâinii în momentul în care mișcau mâna.
Acesta era jocul exterior doar, cel observabil. Era jocul împotriva adversarului de pe teren.
Dar – a descoperit Galwey – la fel de important era jocul interior, prin care studenții reușeau să își gestioneze mintea. Acesta este jocul în care jucăm cu noi înșine și ne depășim obstacolele interioare, credințele limitative, disonanțele cognitive.
Este o carte nu foarte cunoscută la noi, deși mai veche. Inițial a fost publicată în 1974 și ulterior rafinată. Oricum, ai încredere în mine, ia-o și citește cartea. O să îți placă 🙂
Mai multe despre cartea Jocul interior și tenisul pe eMag »
Abilitatea de a ne concentra mintea este abilitatea de a nu o lăsa să fugă. Nu înseamnă să nu gândești – ci să fii cel care își ghidează propria gândire.
Tim Galwey
14. “Descoperă-ți elementul” de Ken Robinson
Cartea lui Robinson a devenit fenomen mondial după ce a fost publicată.
Ken Robinson vorbește despre cum să ne descoperim talentele și pasiunile, cum să ne urmăm vocația și să ne transformăm viața. Este una dintre acele cărți de dezvoltare personală pe care pui mâna și o citești până la capăt.
Vei descoperi de ce unii oameni ajung să facă ceea ce le place pe plan profesional și alții nu, de ce doar unii oameni simt că au ajuns să facă ceea ce s-au născut să facă, de ce școala actuală nu mai este suficientă pentru a ne schimba viața și – cel mai important – cum să îți găsești elementul, acel punct în care pasiunile tale se întâlnesc cu aptitudinile tala naturale.
Mai multe despre Descoperă-ți Elementul pe eMag
Dacă nu ești pregătit să greșești, nu vei veni vreodată cu ceva original.
Ken Robinson
15. “Inteligența emoțională” de Daniel Goleman
Cărți de dezvoltare personală de EQ
Daniel Goleman este cel care a definit pentru prima oară termenul de “inteligență emoțională”, ca un răspuns la ponderea nejustificată a IQ, coeficientul de inteligență.
Pe scurt, Goleman a observat că există foarte mulți oameni extrem de inteligenți, dar care nu reușesc să aibă o viață împlinită și să aibă succes.
Problema vine din faptul că aceștia, deși sunt inteligenți (inteligența logică) nu știu să-și gestioneze emoțiile și să devină fericiți. Astfel s-a născut cartea Inteligența Emoțională – capacitatea de a-ți gestiona emoțiile, de a crea emoții pozitive și a scădea intensitatea emoțiilor negative trăite. Sau de a-ți transforma emoțiile negative în unele pozitive. De aici starea de bine, împlinire, succes cu tot ce decurge.
Mai multe despre Inteligența Emoțională pe eMag
Probabil că nici o abilitate psihologică nu este mai importantă decât capacitatea de a rezista impulsurilor de moment.
Pe un subiect similar îți recomand și podcastul cu Alex Lăpușan:
16. “Gânduri către sine însuși” de Marcus Aurelius
O carte scrisă acum aproape 2000 de ani și nu tocmai la fel de populară ca alte titluri de aici. Lucrarea împăratului roman Marcus Aurelius rămâne una dintre cele mai importante lucrări ale stoicismului și, în mod ironic, vei observa că preocupările oamenilor acum 2000 de ani nu erau chiar așa de diferite de ale noastre astăzi.
Despre Gânduri către sine însuși pe eMag
Tot ce auzim este o părere, nu un fapt. Tot ceea ce vedem este o perspectivă, nu adevărul.
17. “Jurnalul Transformarea” de Florin Roșoga
Cărți de dezvoltare personală publicate de mine

Motivul pentru care am inclus aici jurnalul Transformarea este acela că practicarea dezvoltării personale ne aduce rezultate mai bune decât lectura. Chiar dacă multe dintre titlurile de aici au și exerciții, am dorit să includ un titlu care se concentrează mai degrabă pe exersarea unor abilități de dezvoltare personală.
Din acest punct de vedere, îți recomand să folosești jurnalul publicat de mine și să studiezi mai departe alte cărți. În acest fel ar trebui să progresezi mereu, puțin câte puțin. Jurnalul este o colecție de exerciții și recomandări de dezvoltare personale, cu focus pe practică.
Mai multe despre Jurnalul Transformarea aici »
Care sunt acele lucruri care te împiedică să devii o mai bună versiune a ta?
18. “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking
De ce sunt danezii cei mai fericiți oameni din lume? Răspunsul, spune Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga, este Hygge.
Hygge este ca și un fel de sentiment de confort, de a fi împreună și de bunăstare. Hygge este senzația pe care o trăiești când te-ai așezat pe canapea în șosete confortabile, sub o pătură moale, în timp ce afară sună furtuna. Este această senzație când împarți masa și o conversație plăcută cu cei dragi. Este căldura luminii dimineții care strălucește chiar într-o zi cu cer albastru.
Mai multe despre Mica enciclopedie Hygge pe eMag
Hygge este despre o anume atmosferă și o experiență. Este vorba de a fi alături de oamenii pe care îi iubim. Un sentiment de casă. Un sentiment că suntem în siguranță.
Meik Wiking
19. “Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson
Arta subtilă a nepăsării, cartea scrisă de Mark Manson, subliniază neajunsurile dezvoltării personale și încurajează o abordare preluată din stoicism a vieții.
Viața e posibil să nu fie mereu plăcută, dar ce contează este să îi căutăm un sens. Pentru că durerile și problemele sunt parte inerentă a vieții. Nu putem scăpa de ele și nici nu ar trebui să încercăm să trăim o viață fără probleme. Nu existența problemelor ne generează suferință, ci mai degrabă rezistența pe care noi o opunem.
Mai multe despre Arta Subtilă a Nepăsării pe eMag
…formularea unor întrebări al căror răspuns ne va face să ne simțim inconfortabil. Din experiența mea, cu cât e mai inconfortabil răspunsul, cu atât sunt mai multe șanse să fie adevărat.
Mark Manson
20. “12 Reguli de viață” de Jordan Peterson
12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru, cartea scrisă de Jordan Peterson, se definește ca fiind una de dezvoltare personală.
În realitate intersectează concepte preluate din religie, filozofie, istorie sau știință într-o carte despre ce înseamnă să fii o ființă mai bună și să dai sens vieții tale.
Mai multe despre 12 Reguli de viață pe eMag
Dacă te înconjori cu oameni care-ți susțin evoluția ascedentă, aceștia nu-ți vor tolera cinismul și distructivitatea. Ei, în schimb, te vor încuraja când vei lua decizii benefice ție și altora și te vor atenționa când nu vei face asta.
Jordan Peterson
21. “Sufletul neînlănțuit” de Michael Singer
Cartea Sufletul neînlănțuit vorbește despre relația pe care o avem cu gândurile și emoțiile noastre, ajutându-ne să descoperim sursa și fluctuațiile energiei noastre interioare. Ce putem face pentru a ne elibera de gândurile, emoțiile și modelele energetice pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului, modele care ne limitează conștiința.
Este – după mine – una dintre cele mai bune cărți de dezvoltare personală și spiritualitate pe care am pus mâna. Fără a intra în zone ezoterice sau mistice, mi s-a părut realistă și pragmatică în același timp.
Mai multe despre Sufletul neînlănțuit pe eMag
Dacă vei lua decizia de a te elibera de persoana speriată din interiorul tău, vei constata că există un prag dincolo de care începe creșterea
Michael Singer
22. “Principii” de Ray Dalio
Cărți de dezvoltare personală pentru antreprenori
Principiile lui Ray Dalio este un ghid care compilează principiile de viață și de afaceri ale renumitului investitor.
Este o carte densă, foarte utilă și pe care îți recomand să o citești de mai multe ori.
Mai multe despre Principiile lui Ray Dalio pe eMag
A asculta de oamenii neinformați este mai rău decât a nu avea nici un fel de răspuns.
Ray Dalio
23. “Changeology” de John Norcross

John C. Norcross a studiat modul în care oamenii fac schimbări și transformări permanente în viața lor.
În ultimii treizeci de ani, el și echipa sa de cercetare au ajutat mii de oameni să depășească zeci de probleme comportamentale printr-un plan pe 90 de zile.
Conștientizarea fără emoție este o flacără fără combustibil.
John Norcross
24. “Gândire rapidă, gândire lentă” de Daniel Kahneman

Cartea lui Kahneman este o lectură obligatorie, deși ți-o recomand doar după ce ai mai practicat puțin dezvoltarea personală (nu la început). Ideea principală a cărții este simplă: mintea noastră funcționează pe baza colaborării (sau nu) a două sisteme. Sistemul 1 și sistemul 2 (evident, din moment ce sunt doar două).
Un sistem este rapid, intuitiv, și tinde să ia decizii rapid, fără a analiza prea mult. Celălalt este mai lent, analizează cu atenție, este mai rațional. Dar consumă mai multă energie și nu poate fi ținut activ pentru perioade lungi. Este mai mult de spus despre asta, citește cartea lui Daniel Kahneman pentru detalii 🙂
Mai multe despre Gândire rapidă, gândire lentă pe eMag
Suntem predispuși să supraestimăm cât înțelegem despre lume și să subestimăm rolul șanselor în evenimente.
O recomandare utilă aici este podcastul cu Larisa Petrini:
25. “Esențialismul” de Greg McKeown – cărți de dezvoltare personală

Una dintre cărțile mele preferate, pe care obișnuiesc să o recitesc anual. Dacă o însoțești de “Întreabă-te de ce” și “Un singur lucru” ai o trilogie excelentă despre a obține performanță și sens.
Pe scurt, Esențialismul este despre a găsi ceea ce este “esențial” și a îl face în mod repetat. Teoretic sună simplu, practic e puțin mai mult de lucru. Citește cartea.
Mai multe despre Esențialism: eMag
Cuvântul “prioritate” a intrat în limba engleză în anii 1400. Exista doar la singular. Însemna chiar primul lucru. A rămas doar la singular pentru următorii cinci sute de ani.
26. “Povestea Pescărușului Jonathan Livingston” de Richard Bach
Cărți de dezvoltare personală și inspirație

O poveste scurtă, ușor de citit și plăcută. Poate părea lectură pentru copii, dar nu este. Crede-mă și citește-o, este una dintre cele mai recomandate cărți de acest fel.
E o poveste despre aspirația de a își depăși condiția și a accede la un alt nivel de evoluție.
Despre cum să depășim limitările pe care le avem.
Mai multe despre carte pe eMag
Pentru a zbura la fel de repede precum gândul, oriunde ai dori, trebuie să pornești de la premiza că ai ajuns deja.
27. “Putere nemărginită” de Tony Robbins

Anthony Robbins este la momentul actual unul dintre cei mai apreciați autori și traineri de dezvoltare personală. Evenimentele sale au devenit adevărate atracții în sine, iar cărțile sale sunt printre cele mai complete cărți de dezvoltare personală din domeniu.
Puterea nemărginită este o abilitate pe care o putem dezvolta și care ne permite să obținem rezultatele pe care ni le dorim, în timp ce “producem” o valoare apreciată de cei din jur. Este un proces prin care Tony Robbins a ajutat nenumărați performeri de top să obțină rezultate remarcabile și prin care fiecare dintre noi putem – cu puțină muncă – obține rezultate similare.
Mai multe despre Putere Nemărginită pe eMag
Marii lideri și performeri au în comun faptul că operează din convingerea că ei își creează lumea. Expresia pe care o vei auzi mereu la ei este “Eu sunt responsabil. Voi avea grijă de asta.”
Tony Robbins
28. “Secretele succesului” de Dale Carnegie

Publicată în 1936, “Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influenți” a rămas una dintre cele mai apreciate cărți de dezvoltare personală a tuturor timpurilor. Găsești aici principiile de bază ale relațiilor interumane și ale succesului.
Deși este mai veche, cartea lui Carnegie este la fel de actuală azi ca și acum 80 de ani, de altfel acesta este probabil și unul din motivele pentru care a rezistat toți acești ani.
Ți-o recomand ca și pe oricare altă carte a lui Dale Carnegie.
Mai multe despre Secretele Succesului: eMag
Orice prost poate critica, se poate plânge și poate condamna – și cei mai mulți proști asta și fac. Dar este nevoie de caracter și de auto-control pentru a fi înțelegător și a ierta.
Dale Carnegie
Și o altă resursă utilă este este podcastul cu Laszlo Pacso:
Alte resurse și cărți de dezvoltare personală
Alte cărți pe care le recomand:
- Musai List de Octavian Pantiș
- Magia Ordinii de Marie Kondo
- Jocul Infinit de Simon Sinek
- Calea luptătorului pașnic de Dan Millman
- Atomic Habits de James Clear
- Mintea moralistă de Jonathan Haidt
- Clayton Christensen – Cum îți vei măsura viața?
- Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen Covey
- Instrumentele titanilor, de Tim Ferriss
- Codul Talentului, de Daniel Coyle
- Mai mult cu mai puțin, de Leo Babauta
- Drumul către tine însuţi, de Scott Peck
- Regula de 5 secunde, de Mel Robbins
- Proiectul fericirii, de Gretchen Rubin
- Gândirea Laterală, de Edward De Bono
- Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat, de Daniel Pink
- Metoda GTD: Arta productivității fără stres de David Allen
- Șlefuitorul de diamante de Michael Roach
- The path of least resistance, de Robert Fritz
- Trezește uriașul din tine, de Tony Robbins
- Factorul Fred, de Mark Sanborn
- The War of Art, de Steven Pressfield
- Go Giver de Bob Burg
- Ipoteza Fericirii de Jonathan Haidt
- S-au făcut greșeli, dar nu de către mine de Carol Tavris
- Eu sunt OK, tu ești OK de Thomas Harris
- Alegerea de Edith Eva Eger
- Nu asculți. Ce îți scapă și de ce contează de Kate Murphy
- Despre claritate. Ghid rapid pentru concentrarea și limpezirea minții de Jamie Smart
- Comunicarea Nonviolentă: Un limbaj al vieții de Marshall Rosenberg
- Cum să Dai Peste Fericire de Daniel Gilbert
- Trezirea: Ghid pentru o spiritualitate fără religie de Sam Harris
- Cum ne Schimbă Dumnezeu Creierul de Andrew Newberg
- Cum să gândești ca un împărat roman de Donald Robertson
- Dansul furiei de Harriet Lerner
- Redirect: Noua Știință a Schimbării Psihologice de Timothy Wilson
- Curajul de a nu fi pe placul celorlalți de Ichiro Kishimi
- Mojo de Marshall Goldsmith
- Învățare de Tara Westover
- Lebăda Neagră de Nassim Nicholas Taleb
- Excepționalii de Malcolm Gladwell
- Range de David Epstein
- Obstacolul Este Calea de Ryan Holiday
Mai multe recomandări care să te ajute să faci schimbări în viața ta
- 10 Principii Pentru o Viață Remarcabilă de la Walt Disney
- 12 Lucruri Pe Care Oamenii Fericiți le Fac Altfel
- 23 Întrebări Provocatoare pe care Oamenii Evită să le Pună
- 21 podcasturi de dezvoltare personală
Ce cărți de dezvoltare personală te inspiră pe tine?
Dintre aceste cărți de dezvoltare personală, care te-a influențat cel mai mult și ai recomanda-o oricui? Recomandă o carte de dezvoltare personală printr-un share al acestui articol pe Facebook.