
- Available in: Paperback, Ebook Carte Pdf (Download Online), Carte Audio
The War of Art – Break through the blocks and win your inner creative battle, cartea scrisă de Steven Pressfield, scoate în evidență formele de rezistență cu care se confruntă artiștii, antreprenorii, sportivii și alți oameni care se luptă să-și depășească barierele creative. Cartea este disponibilă în acest moment în limba engleză, în română nu există la momentul la care scriu aceste rînduri.
Acesta este un rezumat succint al cărții, o recenzie care expune detaliat ideile principale ale cărții, analizându-le și pe capitole - totul pe scurt, în doar câteva minute de citit. După ce parcurgi rezumatul acesta poți să decizi dacă te interesează cartea.
5 idei esențiale din cartea The War of Art – Break through the blocks and win your inner creative battle
- Nu ești singur în această luptă, toată lumea întâmpină o rezistență la creativitate.
- Nu ceda unei vieți de regret și de disperare tăcută. Fă ceea ce ești destinat să faci și eliberează-ți întregul potențial.
- Cei mai mulți dintre noi au două vieți: viața pe care o trăim înainte de a deveni profesioniști și cea de după.
- Toți suntem bântuiți de viziunile persoanei care am putea fi, dar nu suntem. Diferența dintre cele 2 este Rezistența la muncă, Rezistența ne împiedică să ne atingem persoana ideală care am putea deveni.
- Nu aștepta ca muza să lupte în locul tău. Muza (inspirația) va veni la tine, doar când nu vei mai avea nevoie de ea. Și vrea să te găsească muncind.
Rezumat carte The War of Art
Trebuie să ne facem munca de dragul ei, nu pentru bani, pentru atenție sau aplauze.
Cel mai important lucru despre artă este să îți faci treaba. Nimic altceva nu contează, în afară de a te apuca de treabă în fiecare zi și de a încerca.
Dacă te surprinzi întrebându-te (și pe prietenii tăi): “Sunt într-adevăr scriitor? Sunt într-adevăr un artist?” probabil că ești deja. Inovatorul fals este încrezător în sine. Cel real este speriat.
Ești paralizat de teamă? E un semn bun. Frica este bună. Ca și îndoiala de sine, frica este un indicator. Frica ne spune ce trebuie să facem. Amintește-ți o regulă elementară: cu cât suntem mai speriați de o lucrare sau de chemarea noastră, cu atât mai siguri putem fi că trebuie să o facem.
Principiul stărilor prioritare spune că (a) trebuie să știi diferența dintre ceea ce este urgent și ceea ce este important și (b) trebuie să faci întâi ceea ce este important.
Despre Steven Pressfield
Steven Pressfield (născut în 1943) este un autor american de cărți de ficțiune și non-ficțiune, precum și de scenarii. După absolvirea universității în 1965, Pressfield a lucrat de-a lungul anilor ca și soldat, copywriter, profesor, șofer, barman, asistent medical, scenarist.
Eforturile sale de a-și câștiga existența ca scriitor (au durat șaptesprezece ani de încercări până când a fost plătit prima oară pentru ceva scris de el) sunt descrise în cartea “The war of art”, “Turning Pro” și altele.
Cumpără cartea The War of Art
Acest text oferă un rezumat concis al cărții, sub forma unei recenzii esențiale, evidențiind ideile principale din carte. Dacă ți se pare interesant, merită să citești cartea integral pentru a prinde toate nuanțele și profunzimile gândirii autorului.
Lectura completă a cărții rezumate în acest eseu aici îți va lărgi orizonturile și îți va oferi o experiență de lectură îmbogățită!
Podcast recomandat
În încheiere iată o recomandare de podcast pe care să îl asculți când ai timp, alături de Pincu Ionescu: