11 carti de dezvoltare personala care m-au influentat definitiv

EXISTĂ CĂRȚI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ CARE mi-au influențat definitiv modul de a gândi, de a trăi și întreaga mea dezvoltare ulterioară.  Unele dintre ele sunt tratate în toată regula, altele sunt povești de doar câteva pagini care au rezistat în timp. Toate însă stau la loc de cinste în bliblioteca mea și vor rămâne mereu acolo.

Am scris o listă cu cele mai importante carti de dezvoltare personala pe care le-am citit vreodata. Ordinea lor este una pur aleatoare, fiecare este pentru mine foarte importantă:

1. Robert Kiyosaki – Tată bogat, tată sărac

carti de dezvoltare personalaCartea de căpătâi a educației financiare personale, după părerea mea. Kiyosaki a reușit să surprindă probabil cel mai bine elementele esențiale ale finanțelor personale și diferențele de mentalitate dintre oamenii cu bunăstare și cei care nu o au.

Cum unii oameni ajung la o mentalitate de om bogat și cum alții rămân tot restul vieții în mentalitatea săracă, indiferent de cursul vieții lor.

O carte pe care ar trebui să o citești cât mai repede – “Tată bogat, tată sărac“.

 

2. George Clason – Cel mai bogat om din Babilon

carti de dezvoltare personalaCel mai bogat om din Babilon este o cărticică scurtă conținând povești.

Cartea este mai veche (are vreo 50-60 de ani) și expune principiile fundamentale ale banilor în povețe inspirate din Orient. În cele 11 povești vei găsi în pilde și povețe legile fundamentale ale “aurului”.

Mi-a făcut plăcere să o citesc și am învățat mai  multe din ea decât din multe alte cărți de educație financiară mai complexe.

 

3. Daniel Goleman – Inteligența emoțională

carti de dezvoltare personalaDaniel Goleman este cel care a definit pentru prima oară termenul de “inteligență emoțională“, ca un răspuns la ponderea nejustificată a IQ, coeficientul de inteligență.

Comments

  1. Alin says

    Alte carti foarte bune si care iti pot schimba viata sunt Secretul,Magia,Puterea,toate de Rhonda Byrne si sa nu uit Poti sa-ti vindeci viata de Louise Hay ,Calatoria de Brandon Bays si Forta gandirii pozitive de Norman Vincent Peale.
    Ce parere ai Florin de cartile acestea?
    Eu zic ca sunt exceptionale daca aplici invataturile din ele.

    Imi place Thumb up 0 Thumb down 0

Referiri

Tu ce crezi?:

Îți mulțumesc pentru că ai decis să lași un comentariu pe blog. Toate comentariile sunt moderate conform cu politica de comentarii, ca urmare e posibil să dureze puțin până va fi afișat. Am rugămintea să NU folosești cuvinte cheie în nume, oricum nu va exista nici un link. Îmi doresc să avem aici o conversație plăcută și personală.

Adresa de email nu va fi publicată pe site.