Pentru că am scris multe articole interesante care au fost bine primite de cititori de-a lungul timpului, o datorie a mea ca și blogger este să și pun în valoare aceste articole. Ca să fie găsite de cititori ce altfel poate nu ar ști că există.
Așa că am adunat mai jos 25 de astfel de articole interesante pe care le-am publicat pe blog. Am ales un mix de articole de dezvoltare personală, motivaționale, despre blogging, parenting sau din domenii apropiate.
În final îți recomand să asculți podcastul cu Sorin Popa:
25 de articole interesante pe florinrosoga.ro
1. Filme motivaționale de văzut
101 filme motivaționale care trebuie văzute într-o viață – Există filme motivationale care te ating și îți dau noi sensuri. Care odată ce le-ai văzut te vor influența pentru restul vieții tale. Durerea lor seamănă cu ceva din durerea ta interioară.
2. Biografii pe care trebuie să le citești
Cărți biografice pe care merită sa le citești – Citind viața unui om, îmi imaginez timpurile în care a trăit, societatea în care a existat și – cel mai important – găsesc modele noi. Modele de comportament, de gândire, de viziune și modele de valori. Însă nu orice fel de modele: e vorba de modele
3. Români pe care să-i citești pe Facebook
100 de români pe care ar trebui să-i urmărești pe Facebook – Sunt câțiva oameni ale căror profil de Facebook obișnuiesc să-l verific zilnic. De obicei găsesc acolo conținut interesant: sunt oameni pasionați de dezvoltare personală, motivațional, blogging, social media, parenting sau subiecte asemănătoare.
4. Cărți de dezvoltare personală
11 cărți de dezvoltare personală care m-au influențat decisiv – Există carti de dezvoltare personala care mi-au influențat definitiv modul de a gândi, de a trăi și întreaga mea dezvoltare ulterioară. Unele dintre ele sunt tratate în toată regula, altele sunt povești de doar câteva pagini care au rezistat în timp.
5. Filme documentare online
19 Filme documentare online pe care trebuie sa le vezi – Recent am devenit din nou captivat de filmele documentare așa că am adunat aici o listă de filme documentare bune, majoritatea disponibile online gratuit. La fiecare am pus link unde poate fi văzut pe internet.
6. Muzică motivațională și de inspirație
71 cele mai frumoase melodii motivaționale. Ce muzică să asculți ca să fi mereu în formă. – Poți asculta obișnuita muzică de la radio online sau poți alege tu ce să asculți (pornesc de la premiza că cel puțin nu asculți manele). O melodie motivationala te inspiră, te face să (re)găsești în tine acel “pot reuși în orice“. O astfel de muzică, îți readuce mereu starea de spirit potrivită și zâmbetul pe buze, indiferent de ceea ce ai în fața ta .
7. Cele mai frecvente lucruri regretate pe patul de moarte
11 greșeli de viață pe care le vei regreta pe patul de moarte – Se spune că oamenii își revăd întreaga viață în fața ochilor când sunt pe moarte. Nu o vom știi cu siguranță decât atunci când ne vom afla în pragul morții. Moartea, oricât de neplăcută ar părea, este o etapă inevitabilă a vieții. Fiecare din noi o vom întâlni cândva.
8. Pagini de Facebook care merită urmărite
Cele mai bune pagini românești de Facebook despre dezvoltare personală – Am constatat că pe Facebook există multe resurse de dezvoltare personală. Majoritatea blogurilor și organizațiilor care promovează dezvoltarea potențialului au o pagină de Facebook unde postează conținut de multe ori valoros.
9. Ce-mi doresc să fi știut la 18 ani
18 lucruri pe care îmi doresc să le fi știut când am împlinit 18 ani – în dimineața asta, în timp ce savurez cafeaua făcută de espressor, ascult puțina muzica motivationala și mă bucur că fiu-meu doarme adânc, mi-am făcut o listă cu sfaturile ce mi le-aș da dacă aș avea 18 ani.
10. Cum să te lași de fumat
Cum Transformăm Pandemia într-o Ocazie ca să Creștem și să ne Dezvoltăm? – Pandemia de coronavirus ne-a luat prin suprindere. Acum un an de zile nu ne-am fi gândit că lumea se va transforma așa de mult în așa puțin timp. Viața noastră s-a schimbat, trăim altfel. Afacerile se schimbă, iar unele se luptă pentru a supraviețui.
11. Cum să-ți organizezi dezvoltarea personală: cele patru direcții de evoluție
Cele 4 direcții de dezvoltare personală: Cum să te dezvolți armonios și să evoluezi pe toate planurile vieții – De-a lungul timpului m-a interesat să învăț mai multe, trecând de la inteligență emoțională la regimuri alimentare sănătoase, de la spiritualitate la exerciții fizice sau mentale. Pe parcurs am înglobat toate elementele într-un plan de dezvoltare personala, pe care l-am împărțit în 4 elemente (le-am numit direcții de dezvoltare personala), menite să includă fiecare element al evoluției mele ca și ființă umană:
12. Sfaturi de la un părinte către copilul său
100 sfaturi pe care un părinte ar trebui să le dea copilului său – Un copil își începe viața cu mult entuziasm și dragoste infinită, dar fiecare parinte știe că nu există instrucțiuni despre cum să-și crească copilul. Se spune că există două căi de iluminare spirituală: să te izolezi pentru douăzeci de ani într-o peșteră, unde să meditezi sau să fii părinte. În mod sigur îți trebuie maturitate, mult calm și răbdare ca acel copil frumos să devină un adult echilibrat .
13. Despre somnul de calitate
Cum să ai un somn ușor și de calitate. Începând de mâine – Cât de des ai parte de un somn usor și odihnitor? Personal reușesc să mă odihnesc destul de bine, imediat ce pun capul pe pernă am adormit. Nu știu să fac un efort special pentru asta, probabil doar îmi ascult instinctele naturale.
14. Cărți Recomandate de Bill Gates
Cărți Recomandate de Bill Gates Una dintre cele mai mari surse de idei de cărți am găsit în listele de cărți recomandate de Bill Gates. Asta pentru că de-a lungul timpului Gates a recomandat mereu cărți și pentru că – la fel ca Warren Buffett – el citește foarte mult.
15. Cele mai obișnuite greșeli în dezvoltarea personală
7 greșeli comune în evoluția și dezvoltarea personală – Am ales astăzi 7 astfel de tipare care îngreunează dezvoltarea personala si care de obicei scapă pe sub radar, provocând dificultăți dacă nu sunt abordate. În sine, ele nu sunt complicate. De altfel găsesc cădezvoltarea personala în general nu e deloc complicată, ci chiar simplă. Nu nepărat ușoară însă. Cu puțină atenție însă aceste 7 greșeli pot fi depășite destul de ușor.
16. Ce este minimalismul și de ce ar trebui să-l iei în considerare
De ce sa adopti un stil de viata simplu si minimalist? – Despre stilul de viață minimalist și conceptul de minimalism am citit prima oară acum câțiva ani. La acel moment – ca și acum de altfel – am găsit puține informații serioase în română.
Am tatonat conceptul și mi-a plăcut așa că l-am încercat adaptându-l la stilul meu de viață.
17. Asertivitatea – ce este și la ce îți folosește?
Cum să comunici asertiv – Dezvoltarea abilității de a fi asertiv devine tot mai prezentă în peisajul dezvoltării personale. A intrat în limbajul uzual, iar asertivitatea este una dintre cele mai sănătoase obiceiuri personale.
18. Cărți de Ficțiune de Citit Anul Acesta
Cărți de Ficțiune de Citit Anul Acesta – În copilărie și adolescență le devoram, dar ulterior am trecut mai mult la cărțile de nonficțiune. În ultimii ani, însă, am primit multe recomandări de cărți de ficțiune și încep să le înțeleg importanța.
19. Cele mai sănătoase obiceiuri de alimentație
17 obiceiuri pentru o alimentație sănătoasă – Ca o fază naturală a evoluției noastre personale, cred că trebuie să fim preocupați și de o alimentatie sanatoasa. Degeaba facem mișcare, brain fitness, meditație etc dacă nu acordăm puțină atenție la ce și cum mâncăm. Riscăm să ne otrăvim singuri. La propriu.
Fiind un subiect destul de important pt mine și căruia nu i-am acordat atenție ani buni de zile (chiar am exagerat cu obiceiuri alimentare proaste), l-am abordat în ultima perioadă cu maximă importanță.
Așa că după o perioadă de documentare intensă din ultima vreme, am ajuns la câteva idei de obiceiuri pozitive pe care ar trebui sa se bazeze o alimentație sănătoasă.
20. Cum să fii plin de energie de dimineață până seara
11 moduri ca să rămâi mereu plin de energie – Ce faci atunci când ai treabă, dar ești mereu obosit și lipsit de energie? În mod normal vei trage să-ți termini treaba, ca să ajungi acasă și să dormi.
De multe ori însă, problema vine de la obiceiuri nesănătoase pe care le avem sau datorită faptului că nu ne gestionăm eficient energia de-a lungul zilei.
21. De ce să citești cărți bune? Mai ai nevoie de motive?
25 de motive ca să citești cărti bune – Am scris o serie întreagă de articole cu carti bune care merita să fie citite. Și îmi dau seama că lipsea unul pe care am tot amânat să-l scriu până acum: de ce să citim? Sau care sunt beneficiile cititului.
22. Ce este mentalitatea de evoluție și cum o poți folosi?
Recenzie carte: Mindset, de Carol Dweck – Am început să citesc “Mindset” a lui Carol Dweck în vară și am terminat-o chiar în concediul din Turcia. Despre Dweck și cercetările ei am mai scris în trecut Cum vad oamenii de succes norocul si ghinionul: Un experiment si concluziile sale.
23. Design Thinking și LEAN Startup
Design Thinking și LEAN Startup: Cum le poți combina pentru succesul produsului tău – Design Thinking: Toate afacerile de succes, din ziua de azi, sunt așa tocmai pentru că sunt construite pentru utilizatori, nevoile lor fiind puse pe primul loc.
24. De ce trebuie să îți antrenezi creierul și ce beneficii vei avea
Ce este brain fitness sau antrenamentul cerebral? – Brain fitness (în traducere aproximativă fitness al creierului, antrenament al creierului, antrenament cerebral sau mental ) este un concept popularizat în ultimii ani și destul de puțin cunoscut în România. Prima oară când am auzit vorbindu-se la noi de brain-fitness era la un TedX Cluj din 2011.
25. Magazine cu Produse Bio și Naturiste
11 Magazine cu Produse Bio și Naturiste de Unde Poți Comanda Online Alimente Sănătoase – Chiar dacă nu ai în apropiere un magazin cu produse bio, magazinele online de produse naturiste au o selecție foarte mare de produse, îți livrează direct acasă și foarte probabil vei găsi acolo ceea ce nu găsești în localitatea ta. Inclusiv brandurile tale preferate.
Îți recomand și următoarele rezumate de cărți: