65 Siteuri unde poti Citi Carti Online. Citeste online carti de dezvoltare personala.

AM PRIMIT MULTE CERERI DE LA PERSOANE CARE DOREAU să aibă acces la carti online. Este vorba de oameni care au venituri mici și efectiv nu își permit să cumpere cărți.

Îmi amintesc că în perioada în care am făcut armata (am fost printre ultimele generații care am prins stadiul militar obligatoriu) solda mea era de câteva sute de mii de lei. Banii aceia îmi ajungeau doar să-mi iau o pungă de cafea și o carte lunar.

Inițial nu am fost de acord să fac o selecție de cărți online care pot fi citite gratis. Asta pentru că în acest fel nu încurajăm deloc publicarea de noi cărți și susținerea autorilor care scriu titluri valoroase.

Însă, însă, însă: îmi amintesc cum eram eu în uniforma de soldat și fără bani. Așa că sper ca astfel o să ușurez lectura celor care au acces la internet însă nu pot să cumpere cărți. Și sper ca într-o zi să-și cumpere și ei cărțile care le-au plăcut.

101 carti online: Citeste dezvoltare personala si mai mult free. Biblioteca virtuala cu carti electronice si pdf.

1001 carti online. Biblioteca virtuala cu carti electronice si pdf.

65 Site-uri cu carti online gratis

Mai jos sunt 65 de idei de cărți de dezvoltare personală și nu numai pe care le poți citi online gratis. Prima parte a listei cuprinde titluri punctuale de cărți pe care poți să le citești online. A doua parte este alcătuită din colecții mai mari de carti online gratis.

Majoritatea titlurilor sunt în limba română, cu titluri disponibile și în engleză sau alte limbi. În total estimez că sunt câteva zeci de mii de titluri.

icon-florin-rosoga-sfat02Înainte de a începe: nu uita că dacă vrem să avem cărți bune de citit în limba română, e nevoie să încurajăm publicarea lor. CUMPĂRÂND CĂRȚI. Așa că dacă este o carte care vrei să o recitești, investește în ea și cumpăr-o.

Update 1: O parte din cărțile de mai jos sunt postate în cloud. Este o modalitate de a le face disponibile online și care necesită de la tine să îți faci cont gratuit pe site-urile care adăpostesc acele cărți, de obicei copy sau dropbox. Intră pe linkurile celor 3 și fă-ți cont gratuit, confirmă în emailul primit de la ei prin click pe linkul din acel email, instalezi aplicația lor și le poți utiliza. Durează câteva minute, iar apoi le vei putea salva online și accesa oricând.

Update 2: Dacă pe scribd îți apare mesaj că trebuie să plătești pentru a vedea tot materialul sau să încarci un document, procedează astfel: Fă-ți întâi un cont gratis la ei. Apoi copiază o strofă dintr-o poezie de Eminescu, salveaz-o într-un fișier text și dă-i upload pe scribd. Trebuie să tastezi ceva în ambele câmpuri descriere la upload.

După ce a fișierul text fost încărcat, o să poți accesa complet toate linkurile de mai jos de pe scribd.

 1. Khalil Gibran – Profetul
 2. Richard Bach – Povestea pescărușului Jonathan Livingston
 3. Lao Zu – Tao Te Ching
 4. George Orwell – Ferma animalelor
 5. George Orwell – 1984
 6. Paulo Coelho – Alchimistul
 7. James Allen – Așa cum gândește omul
 8. Win Wenger & Richard Poe - Factorul Einstein
 9. Don Miguel Ruiz – Cele 4 legăminte
 10. George Clason – Cel mai bogat om din Babilon
 11. Gary Chapman – Cele cinci limbaje ale iubirii
 12. Daniel Goleman – Emoțiile distructive
 13. Og Mandino – Cel mai vestit vânzător din lume
 14. Rhonda Byrne – Secretul
 15. Eckhart Tolle – Un pământ nou
 16. Eckhart Tolle – Puterea prezentului
 17. Daniel Goleman – Inteligența emoțională
 18. Robert Kiyosaki – Tată bogat, tată sărac
 19. Dale Carnegie – Secretele succesului
 20. Brian Tracy – Schimbând gândirea, îți schimbi viața
 21. Victor Frankl – Omul în căutarea sensului vieții (pdf)
 22. Napoleon Hill – De la idee la bani
 23. Scott Peck – Drumul către tine însuți
 24. Larry King – Secretele comunicării. Cum să comunici cu oricine, oricând și oriunde
 25. Stephen Covey – Eficiența în 7 trepte
 26. Allan Pease – De ce bărbații se uită la meci și femeile se uită în oglindă
 27. Allan Pease – Întrebările sunt de fapt răspunsuri
 28. David J. Schwartz – Puterea magică a gândului
 29. Platon – Opere
 30. Spencer Johnson – Cine mi-a furat cașcavalul (pdf)
 31. Lise Bourbeau – Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înșine
 32. Anthony Robbins – Putere nemărginită
 33. Maxwell Maltz – Psiho-cibernetica
 34. Sun Tzu – Arta războiului
 35. Niccolo Machiavelli – Principele
 36. Neale Donald Walsch – Conversații cu Dumnezeu
 37. Albert Einstein – Cum văd eu lumea
 38. Jack Canfield, Mark Victor Hansen – Supă de pui pentru suflet. 101 povestiri
 39. Louise Hay – Poți să-ți vindeci viața
 40. Robert Kiyosaki – Un IQ financiar mai bun
 41. Pavel Coruț – Către culmile succesului
 42. David Ogilvy – Despre publicitate
 43. Aurelia Marinescu – Codul bunelor maniere astăzi
 44. Aproape toate cărțile online ale lui Jules Verne le găsești gratuit aici.
 45. Cărți Agatha Cristie - aiciaici sau aici.
 46.  O mare parte din cărțile lui Mircea Cărtărescu pot fi și ele citite online gratis aici.
 47.  O altă colecție de carti online gratis găsești aici: Allan Pease, Sigmund Freud, cărți pentru copii, Anna Freud, Carl Gustav Jung, titluri care au apărut la editura Humanitas, editura Rao, editura Teora.
 48. Wikisource este un proiect pe bază de voluntariat, o bibliotecă online gratis, care își propune să adune texte de la diverși autori. În prezent sunt incluși peste 8.000 de texte, de la 300 de autori români sau străini. Puteți accesa pagina principală a proiectului Wikisource aici.
 49. Pe E-școala, o bibliotecă virtuală online găsiți o mare parte din lucrările lui Petre Ispirescu, George Bacovia, Ion Barbu, Ion Creangă, Mihai Eminescu, Titu Maiorescu, Ioan Slavici, Mircea Eliade ș.a.
 50. Editura Polirom oferă o serie de cărți pdf gratuit. Lista completă poate fi găsită aici.
 51. Librăria online a editurii Liternet oferă o parte dintre titluri disponibile sub forma unor cărți electronice pdf. Poți alege dintre ele aici.
 52. Pe siteul România-Europa găsiți o altă colecție vastă de carti online gratis de citit online. Accesează linkul aici, iar apoi în stânga alegi domeniul de cărți care te interesează și explorezi titlurile.
 53. Cei de la Cărți-AZ au și ei destul de multe titluri disponibile. Cărți de citit online gratuite despre artă, religie, economie, literatură românească, enciclopedii, psihologie, istorie, medicină, cărți pentru copii, etc.  Poți răsfoi aici toate cărțile în format electronic.
 54. Pe Biblior găsești proză, poezie, eseistică, teatru, critică literară, istorie, povești, folclor, legende, basme,  cărți în limba engleză și limba franceză. Există inclusiv autori români cu volume integrale.
 55. Foarte multe carti online gratis în limba engleză, franceză, germană, italiană gesești pe proiectul Gutenberg. Sunt și câteva titluri în română, destul de puține însă.
 56. Pe Evobook găsești iarăși o colecție de cărți în limba engleză și română. De aici poți descărca mai multe cărți online gratis în format pdf sau epub.
 57. O colecție interesantă de cărți electronice a mai multor autori – printre care Rodica Ojog-Brașoveanu, Radu Theodoru, Mihail Sadoveanu, Ion Nicolae Bucur, Vintilă Corbul ș.a. - aici. Linkul merge direct la indexul titlurilor (sunt app. 150-200 de cărți online).
 58. Pe BookReader găsești o serie întreagă de carti online gratis. Ebook-uri cum ar fi Manuscrisele de la Marea Moartă digitalizate, cărți în limba română, engleză sau franceză.
 59. O altă colecție întreagă de carti online gratuite găsești aici. Printre ele Allan Pease, Eckhart Tolle, Mircea Eliade, Tao Te Ching, Rodica Ojog-Brașoveanu, Sigmund Freud ș.a.
 60. Jurnalele Vampirilor – Cărți online: aici, aici, aici, aici, aici sau aici.
 61. Virtualitera oferă o altă colecție de titluri aici. Autori clasici, autori moderni, cărți electronice de citit online din domeniul psihologiei, a comunicării, cărți creștine, cărți ortodoxe, istorice și cărți spirituale.
 62. E-Biblioteca Blogspot are o colecție de câteva sute de carti online gratis, majoritatea în limba română. Link aici.
 63. Cărți electronice pe Digital Arena: Cărți pentru copii, Mircea Eliade, enciclopedii, Stephen Hawking etc. Aici.
 64. Pablo Neruda poezii – aici sau aici
 65. Biblioteca online a USAMVB Timișoara poate fi consultată aici.
 66. Cărți de Sven Hassel poți găsi aici, aici, aici (derulezi jos până la litera H). Sau aici: Blindatele morții, Legiunea blestemaților, Camarazi de front, Batalion de marș, Monte Cassino.
 67. Cei de la Bookdepository au și ei o selecție de peste 11.000 de carti online gratis în limba engleză. Este o adevărată bibliotecă online cu titluri de calitate. Dacă îți place să citești în engleză poți accesa întreaga lor colecție de cărți electronice în format pdf aici (intri pe un titlu care îți place, iar un pic mai jos de imagine, sub Add to wishlist o să găsești un buton “Download free ebook PDF“).

 Biblioteca virtuală de carti electronice: instrumente suplimentare pentru carti online gratis

icon-florin-rosoga-unelteIată și câteva instrumente pentru prelucrarea cărților online. Ca să ai parte de o experiență mai plăcută pune muzică de relaxare sau ambientală și indiferent că le citești pe calculator, telefon, tabletă sau ebook reader poți folosi aceste programe:

 • Readability este o unealtă online gratuită care elimină de pe pagina ce tocmai o citești reclamele și orice alte elemente care îți îngreunează experiența cititului. Am scris mai multe despre Readability în articolul cu intrumentele de productivitate online.
 • Pocket Read Later  este un serviciu online gratis care îți salvează pentru a citi mai târziu pagini ce ți se par interesante.
 • Calibre este un soft care îți convertește fișierele text sau pdf în format Mobi sau Epub ca să le vizualizezi pe Kindle sau pe un alt ebook reader. Din câte cunosc eu este cel mai bun. Plus că este gratuit.
 • Sigil este un software gratis care îți permite editarea de ebook-uri, crearea de cuprins și alte operațiuni.
 • Dacă la conversia în format pentru ebook readere apar probleme din cauza diacriticelor, soluția o găsești aici.

Cititoare populare de cărți electronice (Ebook reader-e)

icon-florin-rosoga-recomandExistă o sumedenie de dispozitive care îți permit să citești cărți electronice. Printre cele mai populare se numără tabletele și cititoarele de cărți electronice:

Îți recomand și articolul despre cum să citești rapid o carte pentru a învăța cât mai mult din ea și 25 motive ca să citești o carte.

Sper că această listă ți-a oferit idei de cărți bune de citit. Dacă mai cunoști unde pot fi citite alte carti online gratis, lasă un comentariu mai jos cu linkul spre ele.

Comments

 1. Cristina says

  Imi place ideea, dar e necesara o revizie, deoarece unele site-uri nu mai sunt functionale – de ex, carti az, pozitia 53 in lista de mai sus.

  Imi place Thumb up 0 Thumb down 0

Referiri

 1. […] fidel formatului digital. O mică bibliotecă pentru început poate fi consultată aici și/sau aici. Dacă aveți habar de alte locuri de unde pot fi lecturate alte chestii interesante în format […]

  Imi place Thumb up 2 Thumb down 0

Tu ce crezi?:

Îți mulțumesc pentru că ai decis să lași un comentariu pe blog. Toate comentariile sunt moderate conform cu politica de comentarii, ca urmare e posibil să dureze puțin până va fi afișat. Am rugămintea să NU folosești cuvinte cheie în nume, oricum nu va exista nici un link. Îmi doresc să avem aici o conversație plăcută și personală.

Adresa de email nu va fi publicată pe site.