Unele cărți în engleză de dezvoltare personală nu au apărut în limba română. Eu unul obișnuiesc să citesc preponderent în limba engleză pentru că am acces direct la mai multe surse de informații și le pot citi în versiunea originală.
Ca urmare am decis să extind lista de cărți de dezvoltare personală cu câteva titluri care sunt în limba engleză:
5 cărți în engleză de dezvoltare personală
1. The Path of Least Resistance de Robert Fritz

”The path of least resistance” este un ghid pentru a reduce obstacolele care stau la baza creativității. Are la bază trei principii fundamentale: Trecem prin viață luând de obicei calea cu cea mai mică rezistență, structura care stă la baza vieții tale determină calea cu cea mai mică rezistență pe care o vei urma de obicei și dacă vrei să faci schimbări de durată începe schimbând structurile de bază ale vieții tale.
Sună complicat, dar nu este. Crede-mă, este o carte ce merită citită.
Mai multe despre Path of Least Resistance aici »
2. Empire State of Mind de Zack O’Malley Greenburg

Cartea este o biografie a omului de afaceri și cântărețului Shawn Corey Carter, pe care probabil îl cunoști sub numele de Jay-Z. Povestea lui Jay-Z este una fascinantă, mai ales dacă te uiți de unde a pornit.
Mi se pare o biografie care inspiră și una dintre cele mai interesante cărți în engleză de dezvoltare personală care nu au apărut la noi.
3. All the Money in The World de Peter W. Bernstein

Cartea scrisă de Peter W. Bernstein și Annaly Swan împreună cu o echipă de editori și jurnaliști de business, analizează trăsăturile comune antreprenorilor din Forbes 400.
Cartea extrage elementele comune ale acestor oameni, ce i-a ajutat pe aceștia să reușească și ce i-a făcut să eșueze. Sunt presărate multe povestiri din viața antreprenorilor, anecdote, statistici.
Mai multe despre Întreabă-te De Ce aici »
4. The Big Leap de Gay Hendricks

Cartea lui Hendricks explică modul în care oamenii au o anumită limită personală a propriului succes, fericire și împlinire. În momentul în care avem parte de ceva care ne aduce prea mult dintr-acestea, avem tendința să ne sabotăm pentru a ne întoarce la zona familiară cu care suntem obișnuiți.
5. The War of Art de Steven Pressfield

Cartea scrisă de Steven Pressfield, scoate în evidență formele de rezistență cu care se confruntă artiștii, antreprenorii, sportivii și alți oameni care se luptă să-și depășească barierele creative.
Cartea este disponibilă în acest moment în limba engleză, în română nu există la momentul la care scriu aceste rînduri.
Sper că ai găsit aici idei bune care să te inspire și să-ți dea idei de cărți de citit. Îți recomand și: