
- Publisher: Editura Publica
- Edition: The Lean Startup: How Today's Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses
- Available in: Paperback, Ebook Carte Pdf (Download Online), Carte Audio
Cartea Lean Startup: Cum antreprenorii din ziua de azi se folosesc de inovația continuă pentru a crea afaceri de succes (titlu original The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses), scrisă de Eric Ries prezintă o metodologie de a gestiona și crește startup-uri, bazându-se pe o metodă științifică folosită inițial de către cei d ela Toyota.
Acesta este un rezumat de o pagină a cărții și conține principalele idei ale cărții, în doar câteva minute de citit.
5 idei din cartea Lean Startup
- Cartea este formată dintr-o suită de tehnici pentru a construi o afacere prin:
- cunoașterea clienților,
- înțelegerea nevoilor acestora,
- validarea produselor,
- găsirea unui model de afaceri profitabil și
- creșterea afacerii.
- În loc să suni prietenii, găsește oameni și cere-le să îți cumpere produsul. În acest fel, validezi dacă oamenii au nevoie reală de produs și nu care este opinia lor.
- Un experiment începe cu o ipoteză. O astfel de ipoteză verifică dacă produsul va livra ceva valoros celor care îl cumpără.
- Antreprenoriatul este o formă de management. În loc de o strategie haotică de tipul „facem ce credem că e bine”, e mai potrivit să îmbrățișezi o abordare bazată pe principii pentru a gestiona riscul și a reduce posibilitatea de eșec.
- Metodologia Lean Startup se bazează pe un tip de ciclu repetitiv: construiești – măsori – înveți. Construiești un produs, măsori reacțiile clienților tăi și afli dacă ideea ta a fost validată sau dacă este necesar să te adaptezi și să pivotezi.
Rezumat Lean Startup: Cum antreprenorii din ziua de azi se folosesc de inovația continuă pentru a crea afaceri de succes
Trebuie să învățăm ce își doresc cu adevărat clienții, nu ce spun ei că vor sau ce credem noi că ar trebui să își dorească.
dacă nu poți eșua, nu poți învăța
Lecția MVP (Minimum Viable Product) este că orice muncă suplimentară dincolo de ceea ce a fost necesar pentru a începe învățarea este risipă, oricât de important a părut la momentul respectiv.
Dacă nu știm cine este clientul, nu știm ce este calitatea.
Întrebați majoritatea antreprenorilor care au decis să pivoteze și vă vor spune că își doresc să fi luat decizia mai repede.
Despre Eric Ries
- Podcast Marius Ghenea
- Podcast 348 Dora Cerin
- Podcast 344 Tudor Mihai
- Podcast 250 Elena Unciuleanu
- Podcast 363 Andy Burton
- Podcast 361 Paul Dumitru
- Podcast 319 Sorin Faur
- Podcast 318 Matei Dumitrescu
- Podcast 276 Adrian Stanciu
- Podcast 133 Florin Mîndru
- Podcast 078 Cosmin Cîmpanu
- Podcast 052 Tudor Rad
- Podcast 049 Gabriel Dombri
- Podcast 032 Florin Mureșan
Cumpără cartea: Lean Startup
Podcasturi recomandate
În încheiere iată 2 recomandări de podcast pe care să le asculți când ai timp. Primul este podcastul cu Lorand Soares Szasz: