Simon Sinek
Simon Sinek este un autor și consultant de afaceri. A studiat Antropologia culturii și a predat la Universitatea Columbia comunicarea strategică. Primul său TED.x Talk este cel mai vizualizat clip video pe TED.com.
Sinek s-a născut la Wimbledon, Londra, Marea Britanie și a copilărit în Johannesburg, la Londra și Hong Kong, ulterior mutându-se în Statele Unite. A studiat dreptul la London City University, părăsind facultatea de drept pentru a intra în publicitate.
Simon Sinek este speaker la diverse evenimente de business de pe glob. A scris pentru diverse publicații, inclusiv The Washington Post, Wall Street Journal, Houston Chronicle, FastCompany, The New York Times, NPR și Bloomberg BusinessWeek.
Este, în același timp, unul dintre cei mai apreciați autori de dezvoltare personală, cărțile sale fiind vândute în milioane de exemplare la fel ca Robert Kiyosaki, John Maxwell, Paulo Coelho, Tony Robbins, Malcolm Gladwell, Simon Sinek, Brene Brown sau Grant Cardone.
Cărțile publicate de Simon Sinek
Printre cărțile sale se numără:
- - Întreabă-te de ce: Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune
- - Liderii mănâncă ultimii: De ce unele echipe lucrează bine împreună, iar altele nu
- - Jocul infinit
- - Începe cu de ce. Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune
- - Împreună este mai bine
Am discutat despre Simon Sinek și cărțile sale în aceste podcasturi:
- Podcast 360 Valentin Nedelcu. Cum să te educi financiar și să-ți gestionezi banii mai bine
- Podcast 356 Andrei Dunuță: când ai o idee bună, ieși în față cu ea și nu aștepta ca alții să te aprecieze
- Podcast 344 Tudor Mihai despre design thinking și lean startup
- Podcast 332: Anca Gheorghiu despre Tango Leadership
- Podcast 315 Ciprian Stancu, fondator Republica Bio
- Podcast 208 Irina Alionte: Ai încredere în tine
Citate din Sinek
- Jucătorul cu mentalitate infinită se așteaptă la surprize, ba chiar le savurează și este pregătit să se lase transformat de ele. El îmbrățișează și este deschis oricărei posibilități care îl menține în joc.
- Deciziile etice nu se bazează pe ceea ce este mai bine pe termen scurt. Ele se bazează pe “lucrul corect care trebuie făcut”.
- Integritatea este atunci când cuvintele și faptele noastre sunt în concordanță cu intențiile noastre.
- În loc să se întrebe “CE ar trebui să facem ca să ne descurcăm pe piață?”, întrebarea ar trebui să fie “DE CE am început să facem ceea CE facem în primul rând și CE putem face pentru a ne revitaliza cauza luând în considerare toate tehnologiile și oportunitățile de piață disponibile în prezent?”