
- Edition: The Innovator's Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business
- Available in: Paperback, Ebook Carte Pdf (Download Online), Carte Audio
Cartea Inovația ca soluție în afaceri (Dilema Inovatorului), scrisă de Clayton Christensen, dezvoltă conceptul de tehnologii și afaceri disruptive (sau perturbatoare), termen pe care l-a introdus într-un articol din 1995.
Acesta este un rezumat de o pagină a cărții și conține principalele idei ale cărții, în doar câteva minute de citit.
4 idei din cartea Inovația ca soluție în afaceri (Dilema Inovatorului)
- Tehnologia perturbatoare este de obicei construită în jurul unor tehnologii existente, reunite într-un nou mod care oferă clientului un nou produs care nu a fost disponibil până acum.
- Progresul are 2 moduri de a evolua: prin tehnologia perturbatoare și prin tehnologia de susținere. Companiile care reușesc să folosească tehnologiile perturbatoare sunt de obicei companii noi, în timp ce companiile tradiționale sunt cele care reușesc cu tehnologii de susținere.
- Spre deosebire de tehnologiile de susținere, tehnologiile perturbatoare schimbă peisajul întregii industrii și dau viață unor noi industrii. Asta pentru că ele au ca scop soluționarea unei probleme care nu a fost niciodată abordată până acum – sau într-un mod nou, care nu a fost luat în considerare până acum. Dar care răspunde unor nevoi existente ale consumatorilor, nevoie care până atunci nu fuseseră adresate.
- Companiile de succes reușesc datorită faptului că își ascultă clienții și le oferă ceea ce doresc. Clienții “decid” în ce își vor investi companiile resursele.
Rezumat Inovația ca soluție în afaceri (Dilema Inovatorului)
În primul rând, produsele perturbatoare sunt mai simple și mai ieftine; promit în general marje mai mici, nu profituri mai mari.
În al doilea rând, tehnologiile perturbatoare sunt de obicei comercializate mai întâi pe piețe emergente sau nesemnificative.
Și, în al treilea rând, cei mai profitabili clienți ai firmelor de vârf nu doresc, și într-adevăr, inițial, nu pot utiliza produse bazate pe tehnologii perturbatoare.
Pentru a reuși în mod constant, managerii buni trebuie să fie calificați nu doar în alegerea, formarea și motivarea persoanelor potrivite pentru locul de muncă potrivit, ci și în alegerea, construirea și pregătirea organizației potrivite pentru locul de muncă.
Aceasta este una dintre dilemele inovatorului: urmărirea oarbă a maximei că managerii buni ar trebui să fie mereu aproape de clienții lor poate fi uneori o greșeală fatală.
Urmărirea modului în care clienții folosesc de fapt un produs oferă informații mult mai fiabile decât pot fi culese dintr-un interviu verbal sau un focus grup.
Despre Clayton Christensen
- Inovația ca soluție în afaceri (Dilema Inovatorului)
- Cum îți vei măsura viața?
- În competiție cu norocul: Povestea inovării și a deciziei clientului
- Paradoxul prosperității: Cum pot inovațiile să scoată popoarele din sărăcie
Cumpără cartea Inovația ca soluție în afaceri (Dilema Inovatorului)
Poți cumpăra cartea Inovația ca soluție în afaceri (Dilema Inovatorului) de aici:
Podcasturi recomandate
În încheiere iată 2 recomandări de podcast pe care să le asculți când ai timp. Primul este podcastul cu Lorand Soares Szasz: