35 Siteuri unde poti Vedea Filme Documentare Online Subtitrate

Acum câțiva ani obișnuiam să văd des filme documentare online. Am început cu filmele lui Michael Moore, pe care le-am văzut unul după altul. Apoi altele și altele.

Recent am devenit din nou captivat de filmele documentare așa că am adunat într-o listă filme documentare online care merită văzute. Majoritatea sunt disponibile online în versiuni de prezentare și au subtitrare în limba română.

filme documentare online subtitrate

sursa foto

35 Filme Documentare Care Trebuie Văzute 

 1. Filmul documentar March of penguinsMarch of penguins – Unul dintre cele mai frumoase filme documentare pe care le-am văzut. Prezintă în detaliu marșul pinguinilor imperiali din Antarctica. Narat de Morgan Freeman și cu imagini superbe, are o coloană sonoră de muzica motivationala așa că te va impresiona cu siguranță. Îl poți vedea online subtitrat în limba română aici.

  icon-florin-rosoga-citat02Există câteva locuri în care se ajunge foarte greu. Dar nu există niciunul în care să fie mai greu de trăit.

  - Marșul Pinguinilor

 2. Secretul. Legea Atracției. (The Secret). Filmul însoțește cartea cu același nume scrisă de Rhonda Byrne. Sunt sigur că ai auzit până acum de el, așa că nu are nevoie de nici o introducere. Partea întâi și partea doua.
 3. Dacii, adevăruri tulburătoare – un documentar controversat în care o serie de specialiști în istorie readuc în discuție cu noi dovezi ipoteze ascunse până acum publicului despre strămoșii noștri dacii. Poți vedea prima parte a filmului aici și a doua parte aici.
 4. Carpații sălbatici. Un documentar dedicat ultimului “mare teritoriu al Europei” așa cum sunt denumiți Carpații românești de către prezentatorul Charlie Ottley. Filmul poate fi vizionat aici sau aici, subtitrat în română.
 5. film_documentar_food_mattersFood Matters - Dezbate modul în care mâncarea disponibilă în magazine ne efectează sănătatea. Filmul expune practici ale companiilor gigant din industria de food și sintetizează cum putem să ne protejăm corpul printr-o alimentație potrivită. Sau cum anumite alimente corecte pot ajuta vindecarea unor boli grave. Poți vedea documentarul Food Matters online aici.
 6. Louise Hay – Poți să îți vindeci viața (You can heal your life). Bazat pe cartea lui Louise Hay și prezentat de însuși acesta, filmul vorbește despre cauzele subtile ale multor afecțiuni. Modul în care sunt conectate bolile, emoțiile și gândurile unele de altele. Beneficiază de intervenții din partea unor experți precum Wayne Dyer, Doreen Virtue, Greg Branden, Esther Hicks, Cheryl Richardson, Candace Pert sau Mona Lisa Schulz. Poți vedea “You can Heal your life” integral și subtitrat în română aici.
 7. Sicko - Este un film documentar care face o comparație a sistemului medical american cu cel francez, britanic, canadian și cubanez. Filmul prezintă aspecte pozitive și negative ale sistemului de îngrijire medicală și sugerează îmbunătățiri. Poți vedea filmul documentar Sicko cu subtitrare în română aici sau aici (sau fără subtitrare aici).
 8. Filmul documentar ThriveThrive – Un documentar la care s-a lucrat 8 ani, sub bagheta soților Foster și Kimberly Gamble, descendenți ai creatorilor gigantului Procter&Gamble. Analizează din multe perspective modul în care mari companii și familiile care le dețin influențează politica globală. Un film cursiv și bine argumentat. Filmul documentar îl poți vedea online – tradus în limba română – aici sau aici.
 9. Condamnați la fericire, experimentul comunist în România – O istorie a experimentului comunist în România, scrisă de Vladimir Tismăneanu. Vezi online Partea 1, Partea 2.
 10. Home - Filmul este o colecție de imagini din aer a Pământului. Arată diversitatea biologică a Terrei și modul în care umanitatea afectează echilibrul planetei. Îl poți vedea online cu subtitrare aici sau aici.
 11. Food Inc, film documentarFood Inc – Food Inc se concentrează pe dezvăluirea practicilor folosite de marile corporații care vând alimente. Arată cum reușesc acestea să producă cantități imense de alimente și modul în care acestea ne afectează sănătatea. Vezi Food Inc online subtitrat în română aici.
 12. Cele 4 legăminte – Un documentar-interviu cu Don Miguel Ruiz, autorul cărții Cele 4 legăminte  – Interviul poate fi văzut online aici, cu subtitrare.
 13. Vaccine Nation – Un film despre un subiect controversat și tot mai discutat în ultimii ani: numărul crescut de vaccinuri, precum și controversele legate de unele substanțe toxice incluse în ele. Filmul poate fi văzut online aici.
 14. An Inconvenient Truth – Documentarul lui Al Gore a devenit celebru după ce a expus problema încălzirii globale. Disponibil online aici.

   

  icon-citat-2

  Generațiile viitoare se vor întreba probabil “La ce s-au putut gândi părinții noștri? De ce nu s-au trezit atunci când aveau șansa să o facă?”. Trebuie să ne punem noi aceste întrebări, de pe acum.

  - Al Gore – 

 15. IMAX – Coral Reef Adventure – Un documentar superb despre coralii Pacificului de Sud. A fost filmat cu ocazia mai multor expediții ale exploratorilor Howard și Michele Hall și conține imagini de calitate excepțională. Recomandat pentru o după-amiază relaxantă în familie! Poți vedea filmul aici.
 16. Filmul documentar Underwater UniverseUnderwater Universe –  Un serial produs de History Channel, care dezvăluie partea “întunecată” a oceanelor.  În 2007 a apărut primul sezon, iar în 2011 cel de-al șaselea. Poți vedea online o parte din primul sezon cu subtitrare în engleză aici. Filmul este concentrat pe patru aspecte:
  • Mareele și curenții mortali,  
  • Presiunea fatală,
  • Valurile ucigașe
  • Prădătorii.
 17. How to start a revolution – Un scurt documentar realizat de un regizor amator, “How to start a revolution” îl prezintă pe Gene Sharp, scriitor laureat al premiului Nobel. Cunoscut mai ales pentru cărțile sale privind dezvoltarea revoluțiilor non-violente, Sharp a influențat decisiv modul în care au avut loc mai multe mișcări de răsturnare a unor dictatori. Culminând cu cea recentă a președintelui egiptean Mubarak. Îl poți vedea integral online, subtitrat în română, aici.
 18. The Power of Community – How Cuba Survived the Peak Oil  – După căderea Uniunii Sovietice, începând cu 1991 Cuba a traversat o criză profundă datorată dependenței de petrolul sovietic. Întreaga economie cubaneză se baza pe petrolul sovietic, așa că odată cu lipsa petrolului economia practic a paralizat.  Cuba nu a căutat alte surse de petrol, ci și-a schimbat radical modul de gândire, scăzând din influența consumerismului și orientându-se cu precădere spre o creștere sustenabilă. Filmul îl găsești aici sau aici.
 19. Earthlings – Earthlings a devenit un manifest al organizațiilor care luptă pentru drepturile animalelor. Filmul expune modul în care sunt tratate și sacrificate animalele pentru a servi industriilor de fashion, alimente, divertisment sau cercetare medicală. Poți vedea documentarul Earthlings online și subtitrat aici sau aici (fără subtitrare aici). Atenție: Conține scene reale, extrem de dure, așa că îți recomand să nu-l vizionezi în prezența copiilor!
 20. Thank You For Smoking – Mai degrabă o comedie-satiră decât un documentar, filmul prezintă tactici mai puțin cunoscute folosite de industria de tutun. Poate fi văzut aici.
 21. Walking With Cavemen – Realizat de către cei de la BBC, documentarul “Walking With Cavemen” descrie povestea speciilor strămoșilor omului. Foarte bine realizat, cu numeroase reconstituiri profesioniste. Vezi online prima parte, partea doua, a treia și ultima parte.
 22. Proiectul 10:10:10 Puterea gândurilor – Un film documentar despre modul în care gândurile ne influențează starea de sănătate și întregul corp. Experți precum Bruce Lipton, Joe Dispenza, Robin Kelly, Pat Armitstead sau Daniel Astinotti vorbesc despre cum ne putem controla fluxul mental și cum astfel influențăm starea întregului corp fizic. Filmul îl poți vedea integral, cu subtitrare în română aici: partea întâi, partea doua și cea de-a treia parte.
 23. Filmul Documentar Bowling For ColumbineBowling for Columbine – Regizat de Michael Moore, unul dintre  regizorii mei preferați. Bowling for Columbine este creat în jurul masacrului de la liceul Columbine și dezbate pe larg tacticile de promovare folosite de industria de arme din Statele Unite. Am căutat pe site-urile cu filme documentare online o versiune subtitrată a filmului, din păcate am găsit doar o versiune în engleză aici.
 24. Infinitul, călătoria supremă. Experți ca Brian Weiss, Gregg Braden, Dannion Brinkley, John Holland, Renate Dollinger sau Robert Thurman vorbesc despre una dintre cele mai mari întrebări din întreaga istorie a umanității: ce se întâmplă cu noi după moarte? Filmul poate fi văzut subtitrat aici.
 25. Efectul Umbrei (The Shadow Effect). Realizat pe baza cărții cu același nume a lui Debbie Ford (carte publicată și în limba română). Filmul prezintă conceptul de umbră introdus în carte de Ford. Partea noastră negativă, care ne declanșează tensiuni, aspecete agresive în viața noastră. Și cum putem include și respecta umbra din noi. Poți vedea întregul film aici cu subtitrare în română.
 26. Who Killed the Electric Car? Cine a omorât mașina electrică? (2006). Un documentar pe care l-am găsit extrem de captivant. Istoria mașinii electrice EV1 a General Motors și modul în care în anii ’90 aceasta a fost scoasă de pe piață cu “ajutorul” companiilor petroliere. Poți vedea online filmul documentar subtitrat în limba română “Cine a omorât mașina electrică?” aici (sau aici fără subtitrare).
 27. Revenge of the Electric Car. Răzbunarea mașinii electrice (2011). Apărut la câțiva ani mai târziu după Who killed the Electric Car, filmul documentar The Revenge of the electric car prezintă evoluția mașinilor electrice susținute de companii precum Nissan sau Tesla Motors. O mișcare de readucere la viață și promovare a mașinilor electrice. Filmul poate fi văzut online subtitrat aici.
 28. The Opus. O continuare a filmului The Secret, Opus continuă ideile din acesta și le extinde. Îl poți vedea integral aici subtitrat.
 29. Dinastia Regală a României. Cu subtitlul Nihil sine Deo, filmul documentar “Dinastia Regală a României” redă istoria familiei monarhice care a gestionat destinul României în a doua jumătate a secolului XIX și prima jumătate de secol XX. De la fondarea ei odată cu venirea regelui Carol I în țară, până la domnia regelui Mihai I. Filmul poate fi văzut în trei părți: prima, a doua și a treia.
 30. Dezlegând Misterul Vieții (Unlocking the Mistery of Life). Documentarul abordează apariția vieții pe Pământ, punând la îndoială abordarea darwiniană. Filmul este unul pe baze științifice, realizat sub egida Discovery Institute, promotor al design-ului inteligent. Poți vedea întregul documentar online tradus în română aici.
 31. The 11th Hour (A 11-a oră). Film documentar creat, produs și narat de Leonardo diCaprio, 11th hour atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă planeta. Beneficiind de interviuri din partea a peste 50 de oameni importanți din întreaga lume, filmul se dorește a fi un semnal de alarmă asupra problemelor actuale cu care ne confruntăm. Filmul poate fi văzut integral online, cu subtitrare în română aici. Trailerul filmului aici.
 32. În continuare iată câteva site-uri care au mai multe filme documentare:  1005 documentare. O colecție de filme documentare din cele mai diverse domenii. Poți accesa întreaga colecție de filme documentare aici.
 33. Cei de la Filme HD au creat și ei o colecție întreagă de filme documentare care pot fi văzute online. Aici.
 34. O altă colecție impresionantă de filme documentare găsești pe site-ul filmedocumentare. com. Sunt și aici destul de multe, grupate pe domenii, autori sau topuri. O parte din ele sunt și subtitrate. Acces la listă aici.
 35. Pe Spiritus vei găsi o colecție de filme documentare istorice, documentare online spirituale și mai multe filme documentare interzise. O parte din ele au și link unde pot fi văzute gratis online, altele nu. Îți va oferi oricum multe idei de filme documentare care merită văzute. Lista întreagă aici.

Îți recomand și:

Sper că această listă ți-a oferit inspirație. Am creat și o listă de redare youtube care include majoritatea lor, unde le poți revedea oricând. Playlist-ul de youtube îl poți accesa aici.

Dacă știi și alte site-uri de filme documentare online sau care merită văzute, te rog scrie-le mai jos într-un comentariu la articol.

  Începand cu ianuarie 2015 nu mai accept comentarii la articole, detalii aici.

  Cărțile și produsele mele

  Află mai multe »

   101 Idei de Dezvoltare Personala: Ebook-ul complet
   101 Idei este un ebook ce iti ofera tot ce ai nevoie pentru a-ti incepe dezvoltarea personala. Nu il poti cumpara. Il poti avea doar intr-un singur fel: abonandu-te la newsletter-ul meu gratuit.