
- Edition: Letting Go: The Pathway of Surrender
- Available in: Paperback, Ebook Carte Pdf (Download Online), Carte Audio
Letting go – Calea renunțării (Letting Go: The Pathway of Surrender), cartea scrisă de David Hawkins este una dintre cărțile pe care eu însumi am citit-o de multiple ori. De patru ori până la momentul la care scriu aceste rânduri.
Cartea este pe scurt despre cum să eliberăm emoțiile negative pe care le trăim.
Am citit-o de fiecare dată cu pixul în mână, subliniind și luând notițe. Apoi am practicat. Este foarte bună și foarte eficientă. M-a ajutat să eliberez sentimente și amintiri blocate de ani, de zeci de ani. Pe bune.
Partea dificilă este practica ei, întrucât David Hawkins nu a inclus foarte multe detalii și nici un plan clar, pas cu pas. Eu unul bănuiesc că a făcut asta tocmai pentru că fiecare dintre noi are propriul mod de a gestiona partea asta și nu a dorit să ne “impună” o cale.
Dar îți confirm că funcționează, iar pentru mine unul este uimitor cât de mult mă ajută și m-a ajutat, după ce am descoperit cum să o aplic și cum să practic.
Ce urmează mai jos este o selecție de idei și citate care mi s-au părut relevante, traducerea din engleză îmi aparține (eu citesc versiunea în engleză a cărții). Singurul mod ca să o înțelegi este să o citești totuși și ți-o recomand cu căldură.
Doar ca să știi, în cartea Letting Go există câteva paragrafe mai ezoterice, mai spirituale. Eu nu le-am înțeles și le-am sărit, aplicarea ei a fost ce mă interesa pe mine.
Acesta este un rezumat de o pagină a cărții și conține principalele idei ale cărții, în doar câteva minute de citit.
Iată în continuare ideile principale:
5 idei esențiale din cartea Letting go – Calea renunțării
- În loc să reprimăm și să luptăm cu emoțiile negative, există o altă cale. Cea în care le lăsăm să apară, le observăm din poziția de observator și nu luptăm cu ele. Procedînd astfel, în final sentimentele se dizolvă singure.
- E nevoie de timp pentru a dizolva sentimente apărute în ani de zile. Eliberarea lor se face în “straturi”, practicând tehnica în mod repetat pentru o perioadă de timp.
- Rezistența noastră la sentimentele negative și lupta cu ele este tocmai cea care le dă energie și le face să revină.
- Iartă-i pe ceilalți, iartă-te pe tine și eliberează orice vină ai simți. Dacă practici, treptat chestiile astea vor veni automat și fără efort.
- Orice experiență, oricât de tragică ar fi, conține o lecție ascunsă. Când descoperim și conștientizăm cadoul ascuns în acestea, vindecarea are loc.
Rezumat carte Letting go – Calea renunțării
Dacă renunțăm la vinovăție, vom vedea nevinovăția; totuși, o persoană orbită de vină vede doar răul. Regula este că ne concentrăm asupra asupra a ceea ce reprimăm în noi.
Dorința, mai ales dorința foarte puternică (cum ar fi sentimentul de a tânji obsesiv) blochează adesea obținerea a tocmai ceea ce ne dorim.
Avem ocazia de a ne agăța sau de a elibera emoțiile negative pe care le trăim. Ne putem uita la costul pe care îl plătim pentru că ne agățăm de ele. Suntem dispuși să plătim acest preț pentru restul vieții? Vom alege să ne vindecăm sau vom rămâne etern răniți?
Primul pas pentru a scăpa de vină este să acceptăm că noi am ales să dăm vina pe alții. Alți oameni care au trăit situații similare au iertat, au uitat și au tratat aceeași situație într-un mod complet diferit.
Eliberarea (letting go) implică să fim conștienți de un sentiment, să îl lăsăm să apară, să stăm cu el și să-l lăsăm să-și urmeze traseul fără a dori să îl schimbăm sau să facem ceva cu el.
Primul pas este să îți permiți să ai sentimentul fără a-i rezista, fără a-l submina, fără a-ți fi teamă de el, a îl condamna sau a emite judecăți morale despre el. Înseamnă să renunți la a judeca și să vezi că este doar un sentiment.
Rezistența noastră la sentimentele negative este cea care le face să continue.
Despre David Hawkins
Cumpără cartea Letting go – Calea renunțării
Învață să iei deciziile cele mai bune folosind business analytics ca să-ți crești și optimizezi veniturile și alte rezultate de business.
Podcasturi recomandate
În încheiere iată o recomandăre de podcast pe care să îl asculți când ai timp