Markus Zusak
Cu toate acestea, a fost romanul său din 2005, "Hoțul de cărți", care l-a consacrat pe scena literară internațională. Cartea, a cărei acțiune se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a câștigat numeroase premii și a devenit un bestseller în mai multe țări. Markus Zusak a fost lăudat pentru stilul său de scriere neconvențional, nararea din perspectiva morții și personajele complexe și memorabile.
De-a lungul carierei sale, Zusak a continuat să publice romane remarcabile. "Răul este un lup bun" (2006) explorează teme precum dragostea și familie într-un cartier muncitoresc din Sydney. "Podul de argint" (2018) este o poveste emoționantă despre frăție și curaj în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Opera lui Zusak se distinge prin abordarea sa profundă a subiectelor universale și puterea sa de a provoca emoții intense cititorilor. El explorează teme precum puterea cuvintelor, rezistența umană și căutarea sensului în mijlocul suferinței. Stilul său literar este recunoscut pentru expresivitatea sa, folosirea metaforelor și limbajul poetic.
Viața personală a lui Markus Zusak este relativ discretă, concentrându-se în principal asupra scrisului. El trăiește în prezent în Sydney, unde își continuă cariera de scriitor. Cu fiecare nouă carte, Zusak continuă să surprindă și să impresioneze cititorii cu povestile sale memorabile și personajele îndrăznețe. Talentul său literar, pasiunea pentru scris și abilitatea de a evoca emoții intense îl plasează printre cei mai importanți și influenți scriitori contemporani.
- Hoțul de Cărți;
- Podul de lut;
- Mesagerul.
Alți scriitori care s-ar putea să îți placă: Markus Zusak, John Boyne, Anne Frank, Delia Owens, Khaled Hosseini, Guzel Iahina.
Citate Markus Zusak
Oamenii observă culorile unei zile doar la începutul și sfârșitul ei, dar pentru mine într-o zi se contopesc o multitudine de nuanțe și culori cu fiecare moment care trece. O singură oră poate conține mii de culori diferite. Galben ca ceara, albastru-năstrușnic. Întuneric întunecat.
Uneori oamenii sunt frumoși.
Nu în cum arată.
Nu în ceea ce spun ei.
Doar în ceea ce sunt.Am vrut să-i spun hoțului de cărți multe lucruri, despre frumusețe și brutalitate. Dar ce i-aș putea spune despre acele lucruri pe care nu le știa deja? Am vrut să explic că supraestimez și subestimez în mod constant rasa umană - care rareori o estimez pur și simplu. Am vrut să o întreb cum același lucru ar putea fi atât de urât și atât de glorios și cuvintele și poveștile sale atât de înfricoșătoare și strălucitoare.
O notă mică, dar demnă de remarcat. Am văzut atât de mulți tineri de-a lungul anilor care cred că aleargă la alți tineri. Nu o fac. Aleargă spre mine.
Nu părăsi: un act de încredere și dragoste, deseori descifrat de copii.