Acest material este un guest-post scris de către echipa Reedact
Studiile au arătat că oamenii au o atenție mai scurtă decât a unui pește auriu (care este de numai nouă secunde!). Mai mult, datorită stilului nostru de viață din ce in ce mai digitalizat, atenția noastră continuă să fie tot mai scurtă. De fapt, un candidat are aproximativ zece secunde la dispoziție (sau chiar mai puțin!) pentru a convinge managerii de recrutare și angajatorii că este potrivit pentru un interviu.
De aceea, echipa Reedact a dezvoltat o modalitate cu ajutorul căreia organizează toate informațiile esențiale într-o singură pagină, folosind un format care garantează atragerea atenției și păstrarea suficientă, pentru a crește șansele candidaților.
În acest ghid vă vom împărtăși câteva strategii simple pentru a aduna detalii și pentru a redacta un Curriculum Vitae care vă va pune pe hartă.
Furnizați informații de contact
În primul rând, este important să includeți un număr de telefon unde puteți fi contactați și o adresă de e-mail cu rezonanță profesională, de preferință cu numele și prenumele sau o combinație de nume și prenume. De asemenea, recomandarea noastră este să vă afișați site-ul, dacă aveți unul.
Este important să aveți un mesaj clar
Mai exact, începeți cu o viziune clară a ceea ce puteți oferi. Acest lucru vă va ajuta să demonstrați ce puteți face pentru o companie și de ce vă potriviți. Deci, începeți prin a vă indica abilitățile, certificările și cunoștințele. Stabiliți la ce vă pricepeți. Poate poziția actuală sau cea mai recentă vă aduce cea mai mare satisfacție? Pentru ce specializare v-ar recomanda alții? Înțelegerea abilităților, certificărilor și a cunoștințelor vă va ajuta să vă adaptați mai bine CV-ul.
Descrieți pe scurt cele mai mari realizări
Acestea spun unui potențial angajator cine sunteți și cum puteți ajuta compania. Lucrul grozav despre această secțiune este că transmite angajatorului ceea ce puteți face, mai degrabă decât ceea ce doriți să luați de la acel rol.
Evidențiați ceea ce ați realizat în pozițiile anterioare
Angajatorii doresc să vadă rezultatele pe care le-ați obținut în pozițiile anterioare. Sunt interesați să vadă problemele pe care le-ați rezolvat, cum le-ați rezolvat și impactul pe care l-ați avut. Pentru a transmite în mod clar acest lucru evidențiați-vă realizările, mai degrabă decât enumerarea fișelor de post din trecut.
Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este utilizarea procentelor și a numerelor. Dacă faceți acest lucru veți identifica rezultatele specifice și, astfel, veți deveni un candidat mai atractiv.
Puneți accent pe format
Depuneți un efort suplimentar în proiectarea și formatarea CV-ului. Acest lucru poate fi dificil, dar merită, deoarece în special recruiterii primesc sute de CV-uri. Prin urmare, trebuie să faceți ceva suplimentar pentru a vă distinge de oricine altcineva. Nu spun că trebuie să creați un CV infografic (cu excepția cazului în care industria o cere), dar există câteva sfaturi pe care le puteți folosi.
➔ În primul rând, luați în considerare utilizarea unui font alternativ. Arial și Times New Roman sunt două dintre cele mai utilizate fonturi, motiv pentru care ar trebui evitate. Folosiți mai degrabă fonturi alternative precum Gill Sans, Verdana sau Cambria.
➔ De asemenea, evidențiați secțiunile aplicând modificări subtile, cum ar fi întreruperile de linie, textul aldin sau spațierea suplimentară.
➔ Și nu în ultimul rând, utilizați liste. Listele sunt o modalitate excelentă de a diviza informațiile și de a atrage atenția asupra lucrurilor pe care doriți să le observe angajatorii, când vă citesc CV-ul.
Ce este util la Reedact este structura clară a informației deoarece organizează detaliile furnizate de candidați în secțiuni cheie. Putem observa foarte ușor cum aceștia s-au dezvoltat din punct de vedere profesional: fotografie, informații de contact, abilități, certificări, cunoștințe, tool-uri, educație, istoria carierei și realizări. Simplu, concis și la obiect!
Sfaturi bonus
➢ Nu includeți strada pe care locuiți. Includerea adresei pe un Curriculum Vitae poate deschide drumul către furt de identitate.
➢ Obiectivele personale poate fac parte dintr-o abordare veche. Prin urmare, dacă le folosiți, poate ar fi cazul să le înlocuiți cu ceva mai concret, cum ar fi voluntariat sau premii obținute în timp.
➢ Lăsați hobby-urile în afara CV-ului. Angajatorii nu vor să afle despre hobby-uri în această fază a procesului de recrutare. Puteți salva acest lucru pentru mai târziu, poate într-un al doilea sau al treilea interviu.
➢ Nu includeți referințe. CV-ul vă ajută să faceți o prima impresie foarte valoroasă. Prin urmare, păstrați lista de referințe pe o foaie separată, pe care o puteți oferi angajatorului, dacă acesta o va cere. Sunt multe ocazii când o va face!
➢ Ortografie și gramatică. Un CV ce conține cuvinte scrise greșit sau gramatică defectuoasă va merge direct la coș. Asigurați-vă că totul este în ordine, verificând informația de câteva ori.
➢ Evitați cuvintele “eu” și “mie”. De asemenea, asigurați-vă că nu utilizați verbe la prezent în poziții de trecut.
Având în vedere aceste sfaturi, puteți începe să construiți CV-ul care vă va ajuta să ieșiți în evidență și să primiți mai multe invitații la interviuri! Mult succes!