
- Edition: The Seasons of Life
- Available in: Paperback, Ebook, Carte Audio
Cartea Anotimpurile vieții (titlu original The Seasons of Life), scrisă de Jim Rohn este unul dintre cele mai apreciate titluri de dezvoltare personală scrisă de autorul american.
Acesta este un rezumat de o pagină a cărții și conține principalele idei ale cărții, în doar câteva minute de citit.
5 idei din cartea Anotimpurile vieții
- Noi investim atât de mult în idei vechi, prieteni vechi, modalități vechi de a face lucruri, un sistem vechi de credințe, încât pur și simplu ne atașăm de ele și refuzăm să le facem schimbările necesare.
- Iarna vine întotdeauna după recolta din toamnă. Lucrează la personalitatea ta pentru a rămâne puternic. Primăvara este mereu după colț.
- Trebuie să stăpânești cele 10 abilități cheie pentru a te dezvolta în viitor.
- Începe prin a decide ce cărți să citești și în ce ordine.
- Reflectă asupra trecutului și observă ce obstacole te-au împiedicat să-ți atingi obiectivele.
- Atunci când nu reușim să plantăm semințele importante în primăvară, recoltele noastre vor fi stricate în toamnă, și prin urmare vom avea o iarnă grea.
- Persoanele negative sunt precum o otravă. Acestea îți pot slăbi încrederea în visele tale prin opinii negative insuflate în mintea ta și îți reamintesc vechile tale temeri.
Rezumat Anotimpurile vieții
„Cea mai mare valoare a trecutului este cât de înțelept îl investim în viitor. Fă ca trecutul să fie un servitor pentru a face viitorul mai plăcut și mai profitabil.”
”Să mănânci singur este mai bine decât să te amesteci cu cei a căror conversație este negativă.”
”Atitudinea determină alegerea, iar alegerea determină rezultatele”.
”Amânarea de azi va fi cu siguranță regretul de mâine”.
”Un cont bancar gol este un semn al unui efort trecut ineficient. Este un semn al unei oportunități pierdute. Este un semn că există multă amânare sau delăsare”.
Despre Jim Rohn
Cumpără cartea: Anotimpurile vieții
Podcasturi recomandate
În încheiere iată 2 recomandări de podcast pe care să le asculți când ai timp. Primul este podcastul cu Lorand Soares Szasz: