- Available in: Paperback, Ebook Carte Pdf (Download Online), Carte Audio
Agenda Gata cu Scuzele, scrisă de Florin Roșoga este un instrument de organizare a timpului și productivitate compus dintr-o agendă nedatată și un manual.
Acest text nu este doar un rezumat, ci și un comentariu asupra cărții, structurat ca un eseu. Aici vei găsi o fișă de lectură care îți prezintă pe scurt ale sale idei principale și personaje (la titlurile de ficțiune), uneori pe capitole. Este un ghid simplu și fain pentru a decide ușor dacă această carte te atrage.
Notițe din Gata cu Scuzele
- Majoritatea acțiunilor noastre sunt reflecții ale unor obiceiuri pe care le avem și pe care ni le-am construit treptat de-a lungul anilor. Adică, ne comportăm așa cum o facem, ne organizăm timpul așa cum o facem, preponderent datorită modului în care am învățat să o facem de-a lungul anilor.
- Pare important să realizăm cât mai multe. Într-o anumită măsură chiar este important. Dar este mult mai important să facem ceea ce ne aduce satisfacție pe termen lung. Iar pentru asta avem nevoie și de o viziune pe perioadă lungă, să nu mai fim prinși doar în sarcinile de zi cu zi.
- Sistemul propus este relativ simplu: îți stabilești o viziune pe termen mai lung (un an de zile sau mai mult) ținând cont de ceea ce contează pentru tine, apoi vii în sens invers și stabilești sarcini lunare, săptămânale și zilnice. Agenda este un caiet de lucru în acest sens și îți oferă fișe de lucru dedicate pentru asta.
- E important (foarte chiar) să nu ne uităm doar la ce obiective avem, ci să le alegem în funcție de ceea ce este important pentru noi. Altfel vom urca pe zidul greșit. Este efort inutil pe termen lung.
- În final, productivitatea și gestionarea timpului nu este despre cât de mult realizăm. Pe termen scurt poate fi despre asta. Pe termen lung este doar despre ce ne împlinește, ce ne aduce satisfacție reală pentru noi și pentru cei la care ținem.
Citate din Gata cu Scuzele
avem nevoie de un termen de referință în stabilirea unor obiective scrise. Acest termen e nevoie să fie suficient de lung ca să avem timp să-l realizăm; un termen prea scurt nu permite realizarea unor obiective ambițioase. Dar e nevoie să fie și destul de aproape pentru a-l vedea relativ repede îndeplinit (termenele excesiv de lungi ne cer să așteptăm până când vedem rezultatul concret)
Suntem ființe ale obiceiurilor. Se spune că 90% din ceea ce facem este format din aceleași obiceiuri pe care le facem zi de zi, pentru toată viața.
Cel mai simplu mod de a defini un obiectiv este să îl definești inițial ca pe o dorință. Cu toții avem dorințe. Le spunem aspirații.
Un obiectiv este o dorinţă care devine destin. Scriind dorința ca și obiectiv îi dai forma prin care simpla ta dorință dintr-un simplu vis o poți transforma în realitate: o scoţi din creier şi o transpui în realitate.
fiecare proiect început are nevoie de timp pentru a genera rezultate
Despre Florin Roșoga
Citește Gata cu Scuzele
În cazul în care acest rezumat și recenzie te-au convins să (re)descoperi cartea, o poți comanda de aici pentru a te aventura în paginile sale:
Acest text oferă un rezumat concis al cărții, sub forma unei recenzii esențiale, evidențiind ideile principale din carte. Dacă ți se pare interesant, merită să citești cartea integral pentru a prinde toate nuanțele și profunzimile gândirii autorului.
În acest eseu, am inclus un rezumat și o recenzie simplă a cărții, care scoate în evidență ideile principale și eventualele personaje marcante. Este ca o fișă de lectură care îți oferă un aperitiv literar: dacă îți stârnește interesul, cartea în întregime te așteaptă să explorezi toate nuanțele gândirii autorului. Pe scurt, este un comentariu care îți va lărgi orizonturile și îți va oferi o experiență de lectură îmbogățită!
Acum, poți să comanzi cartea pentru a o răsfoi acasă, să o asculți sub formă de carte audio, sau să o citești ca ebook pdf.
În încheiere iată o recomandare de podcast pe care să îl asculți când ai timp, alături de Mădălina Vasiu:
sau, de asemenea, podcastul cu Dan Sulică: